Information om Jungfruns flugfiske!

Det här är en sida som skall informera, inspirera och, förhoppningsvis, göra dig sugen på ett besök vid vår sörmländska pärla.
Sidan kommer innehålla fortlöpande information om vad som händer vid Jungfrun. Den kommer rapportera om det som händer vid sjön under alla årstider och kommer vara under ständig utveckling.
För att sidan skall vara så informativ som möjligt ber vi om Din hjälp! Skicka synpunkter, upptäckter, bilder, berättelser, flugmönster - ja, allt som kan verka intressant för en flugfiskare. Det behöver inte bara vara om eller från Jungfrun. Allt är välkommet!Jungfruns Flugfiske ligger strategiskt placerad i hjärtat av Sörmland, i Bie norr om Katrineholm, mellan Eskilstuna och Norrköping.

Jungfruns Flugfiske drivs av Katrineholms Sportfiskare. En speciell flugfiskesektion sköter och administrerar fisket.

Jungfrun är ett traditionellt put & take-vatten med gott om kastutrymme, både från stränder och bryggor. Där finns gott om växtlighet. Detta gör att det finns enorma mängder insekter - nattsländor, trollsländor, flicksländor, dagsländor, vattengråsuggor, corixor, fjädermyggor, iglar m.m. Fisken växer därför snabbt. Det finns gott om fisk som gått länge i sjön, och blivit rejält stor, och dessutom fått vildfiskens temperament. Både öring och regnbåge i trekilosklassen har setts vaka. Vi har aldrig satt i någon fisk på mer än 1,5 kilo...

Vattnet är sprunget direkt ur en kallvattenkälla i Bieåsen, en gång känd för sitt hälsovatten, och är kallt och kristallklart (under juli kan sjön "blomma" - då är vattnet inte fullt så klart).

Fördelar med att ha årskort:
Du som har årskort får fiska i Jungfrun direkt från islossningen! Ingen lång väntan på premiären alltså, bara invänta öppet vatten och sedan fiska.
(Dock inget fiske före 1 mars)

Som årskortsinnehavare får du ta upp max två fiskar per fisketillfälle och max 15 fiskar på en säsong.

Det råder alltid totalt fiskeförbud veckan före premiären, alltså sista veckan i april! Vänligen respektera detta!

Allt arbete vid Jungfrun bygger sedan 2001 på frivilliga insatser från årskortsinnehavarna (och andra som vill hjälpa till).

Premiär
Premiären för allmänheten som vanligt 1 maj.

Karpmete:
Inget karpmete erbjuds längre.

Som årskortsinnehavare har du vissa rabatter i "fiskebutiken" i klubblokalen.

Att köpa årskort 2010:
Årskortsinnehavare har förtur till årskorten, och betalning måste ändå ske senast 31 mars (eller enligt överenskommelse).
Från och med 1/4 finns årskorten till allmän försäljning i Katrineholms Sportfiskares klubblokal på Malmgatan 2 i Katrineholm. Öppet torsdagar 18.00-19.30.

Priset för årskorten är i år oförändrat: 600 kr. För familjekort 700 kr. Juniorkort 150 kr. Korten kan även bokas via e-post till lars-goran.dahlin@one.se
.

För att få lösa årskort i Jungfrun måste du vara medlem i Katrineholms Sportfiskare. Det kostar 200 kr/år för senior, 150 för pensionär och 100 för ungdom upp t.o.m. 19 år.

Fiske är tillåtet endast från land med flugspö och flytlina.

Fiskesäsongen vid Jungfrun varar för årskorts- innehavare mellan 1/3 och 31/10.
För dagkortsköpare mellan 1/5 och 31/10.